25.1.2010

Taluluja ja lisä tauluja

Löysin taannoin Hobby pointista helsingistä arkin nukkekotiin sopivia printtejä joista voi askarrella tauluja, kortteja, kirjankansia, julisteita ja kaikkea muuta mitä vain keksiikin.

Arkin hinta oli kuntakuinkin noin 3,50e mutta siitä askartelee kyllä kymmeniä tauluja.

Mietin jo aikaisemmin mahdollisimman helppoa, yksinkertaista ja vähällä materiaalilla ja vaivalla tehtävää taulunkehystä jonka saisin kyhättyä kasaan kotoa löytyvistä materiaaleista.

Materiaaleina minulla olikin melkoinen valinnan vapaus ( Lue, yksi mahdollinen vaihtoehto) Kova kivipahvi. Pahvi on laudankovaa jota saa juuri ja juuri saksilla leikattua, se sopikin hyvin taulun pohjaksi sillä se on tarpeeksi jämäkkää.

No asiaan

Tarivtset yksinkertaiset tarvikkeet: Mattoveitsen,sakset, pahvia, siveltimen ja haluamasi sävyisen maalin.

Maalaa ensin kartonkipohja esimeriksi valkoiseksi.Anna tämän jälkeen krtongin kuivua hetki jonka jälkeen liimaa kuvat kartongille haluamaasi tiheyteen ( kuinka paksut kehykset haluat?)Leikkaa kartongit taulujen kokoisiksi paloiksi..Sitten alkaa olla jo melkein talulut viimeistelyävailla.

Ota mattoveitsi ja viillä sillä julisteen jokainen sivu jotta kuva näyttäisi uppoavan kehykseen. Tämänjälkeen viillä vain kulmat samanlailla kuin tauluissa yleensä eli viistoiksi. Sitten voit koristella kehyksiä makusi mukaan mutta minä tyydyin jo tähän versioon ja mielestäni se on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvän-näköinen kehitelmä.

Viimeisestä kuvasta voitte paremmin havainnollistaa "viiltelytekniikan" kuin tuosta kielellisestä taidokkaasta esityksestä.

Ei kommentteja: