4.1.2010

Asiaa säilyttämisestä

Nukkekodin ruoan säilytykseen olen jokseenkin kyllästynyt. Ruoka pursuilee pienistä keittiön kaapeista, kun haluat saada yhden tietyn kakkupalan koko kaappi pitää kaataa nurinkurin, eikä siltikään kaikki ruat tule ulos.

Ennen säilytin ruokia keittiön tasojen sisällä olevissa kaapeissa se oli ihan ok, joskaan ei toimivaa, sitten aloin säilyttämään ruokia vaatekaapissa?!? se oli ehkä käytännöllisempää mutta jokin siinä vähän vaivasi, säilyttää nyt ruokia eteisen vaatekomerossa...

Sitten keksin sen THE idean. Leikkasin tyhjäksikäyneestä joulukalenterista pieniä rasioita erilaiseen säilytykseen. Rasioita leikattuani mieleeni tuli idea, näissähän voi säilyttää paljon muutakin kun vain ruokia, talous tavarat menevät niihin yhtä hyvin ja kaikki sellainen pikkutavara joka ei ole talossa kokoajan esillä.

Ruokatarvikkeet on myös järjestelty kategorioiden mukaan, niinkuin liha ja kala, vihannekset, leivät, leivonnaiset, kankaat ynnämuuta. Tällätavalla ne on todella helppo kaivaa esiin tarpeen tullen.

Laatikoiden ulkomuodosta voin sanoa sanasen. Tällähetkellä ne ovat ehkä käytännöllisiä mutta visuaalisesti aika mitäänsanomattomia. Minulla on niidenkin varalle ajatus, ajattelin nimittäin tehdä juuttilangasta niihin punokset jotta ne ovat vintillä kuin nukkekodin isoja silytyslatikoita, laatikot tuskin jäävät ahtaan-näköisesti lojumaan vintille pieniin tiloihin mutta tällähetkellä ne ovat siellä kuin kotonaan.Hetken minulla oli jopa mielipaha, ikuinen sääliä kun olen aloin sääliä keittiön kaappeja, aloin miettiä aitoutta, onko kovinkaan aitoa jos kaapit eivät pursuile kattiloista? ei ehkä, mutta onko kovin inhimillistä yrittää ottaa sieltä jotakin, siinä menee ikä ja terveys. Sitäpaisti kukaan ei nää kaappeihin sillä Mary on melko tarkka täti ja pitää huolen että kaapinovet ovat kiinni, aitoa tai ei, mielestäni tämä on nerokas ratkaisu.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Sä oot kyllä ihan hömppä ton säälis kanssa ;D Mihin tungit joulukuusen??

Viivi Elämää vanhassa kansakoulussa kirjoitti...

joulukuusi on vintillä, niinkun asiaan kuuluu ;)