21.12.2010

Joulu Aatto Nukkekoti Villa Rosaliassa 2010

Pitkä otsikko, pitkä päivä. Upea tunnelma.

Jouluaatto aamu valkeni lumisena, kirkkaana pakkaspäivänä. Pienestä ikkunastaan taloudenhoitaja näki aamun sarastavan. Talo oli hiljainen edes Rudy pieni villakoira ei räksyttänyt tuttuun tapaansa, hänkin kunnioitti joulun hiljaisuutta.

Taloudenhoitaja luki sängyssään vielä kappaleen kirjasta.. Sitten oli aika nousta ylös ja herätellä isäntäväki, lapset toki saivat nukkua vielä."Puuron keittoon" Mary hihkaisi kammatessaan hiuksiaan nutturalle. "Minä menen" Taloudenhoitaja sanoi.

Kattilat ja kapustat esiin..Tarjoilu kärryt valmiiksi lastattuna ja höyryävän kuuma täpötäysi puuro kulho kärryihin kyytiinPuuron keiton aikana kävi Roger ja Mary herättämässä lapset. Pikku Härry nautti isän sylissä joulumusiikista kun Lily otti vastuun kuusen koristelusta.Tyttö oli saanut punaiset silkkinauhat koristeeksi jouluiseen asuun. Isällä oli kuitenkin hauskin jouluasu nimittäin iso tonttulakki!

Aamupuuro tuli pöytään ja kaikki asettuivat herkuttelemaan. Ulkona satoi kevyttä puuterilunta ja joululaulut soivat vaimeasti.Perheen perinteiseen kattaukseen kuului joulupuuro, karjalanpiirakoita, voita, mehua, kahvia, & maitoa.

Puuron jälkeen on hyvä hetki hiukan pelailla pelejä. Lapset toki kovin malttamattomina katsoivat paketteja joita pukki oli jättänyt kuusen alle..

Muutaman tunnin perheen yhdessä rentoutumisen jälkeen alkoi keittiöstä kuulua kolinaa, kinkku ulos uunista!Kinkun leikkauksen jälkeen valmisteltiin muita noutopöytään tulevia herkkuja. Sitruuna tuli leikata siivuiksi kalan kaveriksiJa sitten alkoi noutopöydän kattaminen juhlakuntoon. Pöytä loppui jo ruokien määrästä kesken joten joululeivät eivät enää mahtuneet samalle pöydälle. Noutopöydästä löytyi kinkkua, kalaa, sitruunaa, lanttulaatikkoa, porkkanalaatikkoa, karjalanpiirakoita, herneitä, puolukoita, keitettyjä perunoita ja ruskea kastiketta...

Juomapuolelta löytyi kotikaljaa, vettä, maitoa ja viiniäSitten vaan lautaset täyteen ruokaa ja syömään!Roger ei suostunut riisumaan hassuttelevaa tonttulakkiaan pois edes ruokailun ajaksi..

Nam mitä herkkuja! Mahat pullollaan alkoi perhe yhteistuumin siivoamaan pöytää sillä lisää herkuttelua oli luvassa. Vielä oli kahvit joumatta!Kakkupöytään tuli herkuiksi mausteista kuivakakkua, puolukkaista täytekakkua, ja pipareita. Perhe halusi melko simppelit jälkiruoka tarjoilut sillä yleensä aina käy niin että tilaa ei enää ole millekkään kovin tuhdille.

Sitten koitti vihdoinkin lahjojen avaus!

Ja taas oli yksi joulu purkissa, melkein... Vielä oli aikuisten yömyssyt ja lapsien hampaidenpesut ja unet uusissä yöpuvuissa mutta kerrotaan niistä joskus toiste.

Nyt kaikille lukijoille uusille ja vanhoille OIKEIN IHANAA JA TUNNELMALLISTA JOULUA!

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kiitos aivan ihanasta ja tunnelmallisesta joulu postauksesta! Kyllä on talonväellä näyttänyt olevan ihana joulu. :)Ja aivan upeita kuvia!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana postaus! Voi että miten ihanan ja tunnelmallisen näköinen joulu on nukkekodissasi vietetty. Ihana satumaailma sinulla!